EN MUSIKAL OM NPF

Med musik och teater som inspiration och metod vill Hej Hyper på ett lustfyllt sätt bidra till ökad förståelse och bättre villkor för barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) i skolan. Musikalen vänder sig till år F–3 och erbjuder skolor en professionell musikal med mini-workshop.

Föreställningen innehåller nyskriven sång och musik av Grammisvinnaren Emma Nordenstam och manus av dramatikern Emma Broström som tilldelades Svenska Ibsensällskapets dramatiker-pris 2018.

Musikalen har premiär den 18 januari 2019 och spelas januari–april 2019 på skolor runtom i Sverige.

Turnén är fullbokad våren 2019 men under hösten 2019 tar Teater De Vill över föreställningen. Turnén fortsätter då och det finns möjlighet för fler skolor att boka musikalen. Mer information om detta finns på Teater de Vills hemsida.

Hej Hyper är ett ”NPF-vänligt” projekt, vilket bl a innebär att det finns hjälpmedel att låna under föreställningen.

M lever i en kaosartad värld. I skolan säger de ”skärp dig” och på fritids är det svårt att leka med andra. Föräldrarna älskar henne, men har ändå ibland svårt att förstå hur det känns att vara just hon, att vara M. Men, i hennes alldeles egna lilla krypin, där mjukisdjuren trängs med instrumenten – kan hon vara precis som hon vill! Där spelar hon alla roller i sitt liv. I sin egen värld med sin musik och sina tankar kan hon växa sig stark. Så stark att hon kan känna att hon har rätt att vara precis den hon är – och att hon är stolt över att vara just M.

Bra att veta

Målgrupp: år F–3
Speltid: 30 minuter
Mini-workshop: 15 minuter
Lokal: gympasal/aula/scen
Scen inkl publikplatser: 9 x 7 m
Bygg-/rivtid: 35/20 minuter
El: 220 V
Mörkläggning: ja (helst)
Bärhjälp: ja

Medverkande

Manus: Emma Broström
Musik: Emma Nordenstam
Regi: Lisen Rosell
Scenografi & kostym: Josefin Hinders
Ljud & teknik: Rickard Folke
Skådespelare: Katarina Krogh
Utbildare: Martin Nick Alexandersson

Turnéplan

Från Landskrona i söder till Jokkmokk i norr. Under våren 2019 åker musikalen på turné i skolor runtom i Sverige. Vi planerar att spela 75 föreställningar från januari–maj. Se detaljerad turnéplan för mer info om datum och spelplatser.

Vuxenföreställning och föreläsning

Vid ett par tillfällen under våren 2019 ges föreställningen för en vuxenpublik med efterföljande föreläsning av skolledaren Elinor Kennerö Tonner. Dessa föreställningar är fullbokade i dagsläget.

Bakom Hej Hyper står Friends och Hjärnfonden. Projektet finansieras av PostkodLotteriet.

Friends logotyp

Hjärnfonden logotyp

Svenska PostkodLotteriet logotyp