EN MUSIKAL OM NPF

Under våren 2019 spelades musikalen Hej Hyper på skolor runtom i Sverige. Musikalen vände sig till år F–3, och erbjöd skolor en professionell musikal med mini-workshop. Turnén är nu avslutad i Friends/Hjärnfondens regi, men under hösten 2019 tar Teater De Vill över föreställningen. Det finns då möjlighet för fler skolor att boka musikalen. Mer information om detta finns på Teater de Vills hemsida.

Musikalen innehåller nyskriven sång och musik av Grammisvinnaren Emma Nordenstam och manus av dramatikern Emma Broström, som tilldelades Svenska Ibsensällskapets dramatiker-pris 2018.

Längre ned på sidan finns en filmad version av föreställningen.

M lever i en kaosartad värld. I skolan säger de ”skärp dig” och på fritids är det svårt att leka med andra. Föräldrarna älskar henne, men har ändå ibland svårt att förstå hur det känns att vara just hon, att vara M. Men, i hennes alldeles egna lilla krypin, där mjukisdjuren trängs med instrumenten – kan hon vara precis som hon vill! Där spelar hon alla roller i sitt liv. I sin egen värld med sin musik och sina tankar kan hon växa sig stark. Så stark att hon kan känna att hon har rätt att vara precis den hon är – och att hon är stolt över att vara just M.

Se filmad version av musikalen!

Bra att veta

Målgrupp: år F–3
Speltid: 30 minuter
Mini-workshop: 15 minuter
Lokal: gympasal/aula/scen
Scen inkl publikplatser: 9 x 7 m
Bygg-/rivtid: 35/20 minuter
El: 220 V
Mörkläggning: ja (helst)
Bärhjälp: ja

Medverkande

Manus: Emma Broström
Musik: Emma Nordenstam
Regi: Lisen Rosell
Scenografi & kostym: Josefin Hinders
Ljud & teknik: Rickard Folke
Skådespelare: Katarina Krogh
Utbildare: Martin Nick Alexandersson

Turnéplan

Från Landskrona i söder till Jokkmokk i norr. Under våren 2019 åkte musikalen på turné i skolor runtom i Sverige. Vi spelade 110 föreställningar från januari–maj. Se detaljerad turnéplan för mer info om datum och spelplatser.

Vuxenföreställning och föreläsning

Vid ett par tillfällen under våren 2019 gavs föreställningen för en vuxenpublik med efterföljande föreläsning av skolledaren Elinor Kennerö Tonner. För mer information om föreläsningar, kontakta elinor@godgrund.se direkt.

Bakom Hej Hyper står Friends och Hjärnfonden. Projektet finansieras av PostkodLotteriet.

Friends logotyp

Hjärnfonden logotyp

Svenska PostkodLotteriet logotyp