EN MUSIKAL OM NPF

Musikalen Hej Hyper hade premiär i januari 2019. Sedan dess har föreställningen turnerat runtom i Sverige och spelat över 100 föreställningar. Musikalen vänder sig till årskurs F–3. Föreställningen inleds med ett samtal där barnen får lära sig om NPF och testa olika hjälpmedel.  För de skolor som vill, erbjuder Teater De Vill även en workshop kopplad till föreställningen och dess tematik. För att boka musikalen kontakta Teater De Vill: info@teaterdevill.com eller 08-652 0801/070-777 3448.

Musikalen innehåller nyskriven sång och musik av Grammisvinnaren Emma Nordenstam och manus av dramatikern Emma Broström, som tilldelades Svenska Ibsensällskapets dramatiker-pris 2018.

Läs mer om musikalen här.

M lever i en kaosartad värld. I skolan säger de ”skärp dig” och på fritids är det svårt att leka med andra. Föräldrarna älskar henne, men har ändå ibland svårt att förstå hur det känns att vara just hon, att vara M. Men, i hennes alldeles egna lilla krypin, där mjukisdjuren trängs med instrumenten – kan hon vara precis som hon vill! Där spelar hon alla roller i sitt liv. I sin egen värld med sin musik och sina tankar kan hon växa sig stark. Så stark att hon kan känna att hon har rätt att vara precis den hon är – och att hon är stolt över att vara just M.

Bra att veta

Målgrupp: år F–3
Speltid: 30 minuter
Mini-workshop: 15 minuter
Lokal: gympasal/aula/scen
Scen inkl publikplatser: 9 x 7 m
Bygg-/rivtid: 35/20 minuter
El: 220 V
Mörkläggning: ja (helst)
Bärhjälp: ja

Medverkande

Manus: Emma Broström
Musik: Emma Nordenstam
Regi: Lisen Rosell
Scenografi & kostym: Josefin Hinders
Ljud & teknik: Rickard Folke
Skådespelare: Katarina Rodopoulos
Utbildare: Göran Lundh

Turnéplan

Se detaljerad turnéplan för mer info om datum och spelplatser.

Bakom Hej Hyper står Friends och Hjärnfonden. Projektet finansieras av PostkodLotteriet.

Friends logotyp

Hjärnfonden logotyp

Svenska PostkodLotteriet logotyp