VAD ÄR NPF?

Här hittar du fyra korta filmer om de vanligaste NPF-diagnoserna. På Attentions hemsida hittar du utförligare förklaringar.

VAD ÄR ADHD?

Elsa tycker att det är som att ha myror i brallan och i huvudet. Robin tycker att det är som en jättesnabb bergochdalbana. Att ha ADHD kan vara både en styrka och en utmaning. Här hittar du fakta om ADHD och tips från barn som har ADHD.

Vad är Asperger/ASD?

Det kan göra sa att man blir extra bra på något, som Hampus som kan alla Sveriges kungar utantill. Det kan också göra sa att man inte trivs när det är mycket folk, som Tova som hatar att gå på kalas. Asperger/ASD kan vara både en styrka och en utmaning. Här hittar du fakta om Asperger/ASD och tips från barn som har Asperger/ASD.

VAD ÄR TOURETTE?

När du har Tourette kan du ibland säga eller göra saker som du inte har kontroll över, till exempel kan du upprepa vissa ord eller rörelser, detta kallas tics. Tics är ljud och rörelser som kroppen gör utan att det är meningen.

VAD ÄR EN SPRÅKSTÖRNING?

När du har en språkstörning kan du ha svårt att förstå vad andra säger och det kan även vara svårt när du själv ska prata eller skriva.

PODDAR OM NPF

Podden har flera avsnitt om NPF – både ren fakta men även personliga berättelser från barn, unga och föräldrar/anhöriga. Podden görs av Habilitering & Hälsa, Stockholms läns landsting.

Psykologen Bo Hejlskov Elvén och logopeden Ulrika Aspeflo svarar på frågor och ger handledning. Podden görs av UR.

Bakom Hej Hyper står Friends och Hjärnfonden. Projektet finansieras av PostkodLotteriet.

Friends logotyp

Hjärnfonden logotyp

Svenska PostkodLotteriet logotyp